Koska röijyt eli päällyspuserot ovat hyvin näyttäviä ja oleellisesti kuuluvat asukokonaisuuteen, tämänkertainen kuvallinen ja sanallinen postaus onkin sitten niistä. Tässä postauksessa muuten selviää, miltä vaatepari (röijy + esiliina samasta kankaasta) käytännössä näyttää.

Ensimmäiset röijyt ovat silkkisiä röijyjä. Osa on painettua silkkiä, osa ihan yksiväristä. Vaikka silkkiä joku aika sitten pidettiin vanhahtavana, ovat silkkiröijyt ja etenkin painetut silkit tulleet uudelleen muotiin. Ensimmäisessä kuvassa olevaa röijypitsiä on käytetty harvemmin. Kahdessa seuraavassa röijyssä ilmestyy valkoinen Ruotsin pitsi, joka on yleisimmin käytettyä pitsiä röijyissä ja esiliinoissa. Neljännen kuvan vaaleansinisessä röijyssä on käytetty organzapitsiä, jota myöskin harvemmin käytetään. Toiseksi alimmassa kuvassa tässä "silkkiosiossa" on mustaa Turkin pitsiä. Kuten siis näette, voivat pitsit ja värit vaihdella enemmänkin. Pitsien asettelukin voi olla toisenlainen, mutta mennään siihen jollain toisella kerralla.
 
 
 
 
 
 
 
Seuraavassa kuvassa esiintyvä röijy on painettua polyesteriä, joka on myös nyttemmin tullut hyvin voimakkaasti muotiin eri väreissä ja eri kuoseissa.

 

Seuraavaksi on taas vuorossa pitempi lista saman kategorian alle mahtuvia röijyjä. Röijyissä käytetty kangas on verkkopohjaista kangasta. Joukossa on paljetteja ja merkkausta. Osassa kiviäkin, mutta kuvat eivät ole niin hyviä, että ne näkyisivät. Kaikissa seuraavissa röijyissä on käytetty valkoista Ruotsin pitsiä. Alimmassa kuvassa tämän verkkopohjakategorian alla näkyy myös hienosti romaninaisen asu kokonaisuudessaan. Kuvassa olevassa hameessa mustaa kokopaljettia ja neljärivinen kristallinauha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen loppuhuipennukseen siirtymistä näette vielä muutamasta kuvasta muodostuneen yhdistetyn kuvan, jossa pääosaa näyttelevät röijyt. Kuvista kuitenkin näkee myös ihan selkeästi romaninaisen asun mallia.

Postatessani ensimmäisen kerran romaninaisen vaatetuksesta mainitsin niin sanotun vaateparin, jossa röijy ja esiliina on valmistettu samasta kankaasta. Tämän postauksen alussa lupasin selventää teille rakkaat ihmiset, miltä tällainen kokonaisuus sitten todellisuudessa näyttää. Kokonaisuus on yleensä hieno. Vaatepari voi olla minkä värinen tahansa, vaikka kirkkaan pinkkiä tai neonvihreää kangasta, mutta erityisesti vaaleat kankaat ovat juhlavia. Kesällä suositaan myös paljon turkoosia.

Nyt alankin sitten miettimään uusia ideoita tänne blogiini pää sauhuten. Toivottavasti saitte tästäkin postauksesta jotain. Kysymyksiä ja ehdotuksia saa laitella edelleen ihan vapaasti.